Välkommen till Plantskolan i Ängelholm AB

Plantskolan grundades 1938 av Carsten Pettersson som en mindre handelsträdgård då i utkanten av Ängelholm. 1968 tog Kjell-Ove Johansson över Plantskolan som sedan 1997 ägs och drivs av Jan-Peter Johansson. Tillsammans med våra anställda ser vi till att du
som kund blir bemött på bästa sätt. 

I vårt stora och breda sortiment har vi en egen odling av fruktträd, bärbuskar, prydnadsträd, prydnadsbuskar och alléträd. 

Våra största produkter är fruktträd och bärbuskar. Vi odlar över 150 olika sorters fruktträd vilket medför att vi har ett av landets bredaste sortiment.

I krukodlingen finns ett sortiment av prydnadsträd av hög kvalitet. Här odlar vi
prydnadsaplar, prydnadskörsbär, prydnadsrönnar, silverpäron m.fl. Deras måttliga storlek gör dem väl lämpade för hemträdgården.

Dessutom samarbetar vi med noggrant utvalda underleverantörer, vilket gör att vi tillhandahåller ett komplett sortiment vedartade och perenna växter av högsta kvalitet. 

Plantskolan har sedan starten alltid utvecklat och förbättrat den egna kvaliteten och har
idag en stor aktiv del i arbetet med E-plantsystemet. E-plantorna är basen i vårt sortiment och professionella växtanvändare är väl medvetna om dess fördelar, friska, härdiga, svenskodlade E-plantor. 

Vi är stolta över våra fina och välskötta odlingar, som har försett villaträdgårdar, kommuner, anläggare och trädgårdsbutiker med vackra växter av högsta kvalitet under många år. För oss är service, kunskap och kvalitet en självklarhet, till både till dig som privatkund och som företagskund.

Välkommen till oss!

© Copyright 2019 Plantskolan i Ängelholm